منوی دسترسی
چرا باید کودکان دوزبانه خود را با حقوق شهروندیشان آشنا کنیم؟

آموزش حقوق شهروندی به کودکان دوزبانه

آموزش حقوق شهروندی به کودکان دوزبانه

حقوق شهروندی یکی از حقوق اولیه هر انسانی محسوب می شود شما به عنوان والدین آگاه با آشنا ساختن کودکان دوزبانه خود با حقوق شهروندیشان می توانید در افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آن ها نقس به سزایی را ایفا نمایید. با این کار کودک دوزبانه شما نسبت به حقوق خود آگاهی دارد و می تواند در زمان لزوم از آن بهره ببرد.

آموزش حقوق شهروندی به کودکان دوزبانه

کودکان دوزبانه گل‌های شکفته‌ای در زندگی هستند که برای قدم نهادن در زندگی اجتماعی نیازمند آموزش هستند. که یکی از آموزش‌های مهم و راهبردی برای کودکان دوزبانه آموزش حقوق شهروندی است. حقوقی که کودک دوزبانه با دانستن آن می‌توان از ناهنجاری‌ها، سو استفاده‌ها و جرائم جلوگیری و جامعه قانون مدار تربیت کرد.

با توجه به اینکه آموزش در دوره کودکی بیش از دوره‌های دیگر نهادینه می‌شود و در عمق روح و جان کودکان اثر می‌گذارد. لازم است برای کودکان دوزبانه نیز آموزش‌هایی در عرصه حقوق شهروندی و قانون مداری ارائه شود. با توجه به اینکه کودکان دوزبانه در دوران کودکی خود با منابع مختلف آموزشی سر و کار دارند. لازم است این حقوق با زبان کودکی به آنها آموخته شود.

خانواده، بهترین و سالم‌ترین کانون برای رشد کودک دوزبانه محسوب می‌شود، از این رو لازم است در چنین کانونی آموزش‌های اولیه برای هوشیاری کودکان دوزبانه در برابر حقوق شهروندی و خطرات بی توجهی به قانون ارائه شود. در این عرصه تامین محصولات فرهنگی و خوراک فکری برای کودکان می‌تواند تاثیر بسزایی در آموزش‌های اولیه پیرامون حقوق شهروندی داشته باشد.

کودکان دوزبانه را باید از سنین بسیار پایین با کتاب آشنا کرد و حتی در سنینی که سواد خواندن و نوشتن ندارند. لازم است کتاب‌های مصور در اختیار کودک دوزبانه برای آموزش حقوق شهروندی و رعایت قانون مداری قرار گیرد. و محتوای کتاب‌ها با زبان کودکانه توسط والدین و مربی مهدهای کودک آموزش داده شود.

همچنین در دوران ابتدایی نیز چکیده‌ای از قوانین مرتبط با این حقوق در کتاب‌های درسی گنجانده شود. تا کودکان دوزبانه از ابتدای دوران زندگی خود آشنایی مختصر با قوانین داشته باشد. و خود را با چنین آموزش‌هایی برای زندگی اجتماعی و حضور در جامعه آماده نماید.

آموزش حقوق شهروندی به کودکان

رسانه‌ها، با توجه به رسالت اطلاع رسانی وآگاهی بخشی به جامعه دارای جایگاه ویژه در آموزش کودکان دوزبانه هستند. و در خصوص تولید برنامه‌های آموزشی و یا برنامه سازی با محتوای حقوق شهروندی نقش مهمی در فراگیری کودک دوزبانه دارد. از این رو لازم است رسانه‌ها به عنوان چشم‌های بینای جامعه، فضای منسجم برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان فراهم آورند. به خصوص صدا و سیما با توجه به در اختیار داشتن شبکه‌های متعدد و حتی وجود شبکه‌های اختصاصی برای کودکان، می‌توانند نقش مهم‌تری در این عرصه ایفا کنند.

اگر از ابتدای دوران کودکی، آموزش‌های لازم برای حقوق شهروندی دیگران در اختیار کودک دوزبانه قرار بگیرد. این آموزش‌ها به مراتب ماندگارتر است.

احترام به دیگران، رعایت حقوق یکدیگر، خودداری از توهین و بی‌احترامی به شهروندان. رعایت ادب در کلام، توجه به افراد سالمند، محبت به سایر کودکان و … از مواردی است که می‌توان به کودک دوزبانه آموزش داد و آن را از سنین کودکی نهادینه ساخت.

یکی از مولفه‌های مهم در حقوق شهروندی، هوشیاری در جهت جلوگیری از سو استفاده دیگران است. متاسفانه در بسیاری از موارد ناآگاهی و یا اعتماد بی‌جا، زمینه بسیاری از سو استفاده‌ها و ناهنجاری‌ها را به وجود می‌آورد. همانگونه که باید به کودکان آموخته شود در مواقعی که در منزل تنها هستند. و با در اختیار قرار دادن اطلاعات و یا اعتماد نابجا به افراد ناشناس، خانه را به محلی ناامن برای ورود این گونه افراد مهیا نکنند.

همچنین باید به کودکان دوزبانه آموزش داد که در حقوق شهروندی در برابر خطرات موجود در جامعه آگاه باشند. و موارد مشکوک را به خانواده بگویند بی هیچ بیم و هراسی خانواده را فضای امن برای بیان گفته‌های خود بشمارند.



نظرات

Captcha
بازگشت به بالا